celovite poslovno informacijske rešitve
Spletna stran v samo 3 dneh! e-koncept
 
Vabilo: Predavanje o avtorski in sorodnih pravicah

V organizaciji podjetja Addere, d.o.o., se nadaljuje niz predavanj o avtorski in sorodnih pravicah, ki jih vodi univ. dipl. iur. Mateja Kozole.

Zaradi tehnološkega napredka in razvoja novih medijev, ki prepogosto omogočajo nezakonito uporabo avtorsko zaščitenih del, je za vsakega glasbenega ustvarjalca ključno poznavanje osnov avtorskega prava. Po drugi strani pa je to vedenje bistveno tudi zaradi prepoznavanja vloge, namena in delovanja kolektivnih organizacij, katerim je varstvo avtorskih pravic zaupano in so vmesni člen med avtorji – ustvarjalci ter uporabniki.

Predavanja so oblikovana iz teoretičnega in praktičnega dela, saj je poglavitni namen predavanj slušateljem na povsem življenjskih primerih razložiti, kaj določena zakonska zahteva pomeni v praksi.

Predvidena vsebina predavanj:

  • moralne avtorske pravice – vrste in (ne)spoštovanje le-teh
  • materialne avtorske pravice – vrste, spoštovanje in nezavedne kršitve v praksi
  • smisel kolektivnega uveljavljanja zadevnih pravic in njenih prednosti
  • elementi trga, ki vplivajo na delovanje posameznega avtorja (radijske postaje in televizijski mediji, organizatorji prireditev, korporativni subjekti in reklamne akcije, tiskani mediji, drugi avtorji in ustvarjalci).

Koledar predavanj

Datum
Dan
Pričetek
Kraj
Lokacija
25.5.2010 torek 11.00 Ljubljana Hostel Celica
11.6.2010 petek 16.00 Brežice hotel Čateški dvorec
28.9.2010 torek 19.00 Novo mesto Lokal Patriot

Predavanje traja približno 3 ure z vmesnimi odmori.

Rezervacija udeležbe

Zaradi številnih vprašanj, ki se običajno porodijo med slušatelji, je število mest na posameznem predavanju omejeno. Prijave sprejemamo na e-naslov: info@addere.si do najkasneje 2 dni pred samim predavanjem oz. do dopolnitve mest.

Predavanje je BREZPLAČNO.

Še beseda o predavateljici

Mateja Kozole je diplomirala na ljubljanski Pravni fakulteti pod mentorstvom doc. dr.prof. Aleša Galiča na temo »Položaj odvetništva v luči približevanja EU«. Vseskozi sočasno aktivna na področju glasbene ustvarjalnosti je formalno izobrazbo klavirske igre pridobivala v razredu prof. Magde Dimnik – Kryžanowski.

Svoje znanje na področju glasbene dejavnosti je v praksi spoznavala tekom svoje deset letne pedagoške prakse pri poučevanju glasbene zgodovine, nazadnje več let na Srednji šoli za fotografijo in oblikovanje v Ljubljani.

Področje medijskega prava, avtorskih pravic in izvajalskih pravic, Mateja Kozole obravnava v okviru svojega podiplomskega študija, svoje teoretično znanje pa je bogatila s prakso preko svojega strokovnega dela na področju medijev (Žurnal, Dnevnik, RTV SLO etc.) ter kot avtorica na področju glasbe in scenskih umetnosti (2007 Post nuclear Ibiza – neisha & Valentino Kanzyani, 2008 Trkaj, 2009 Omar Naber poje Sinatro, Metropolis 2006, scensko in režijsko delo na projektih X-plozija zabave 2005-2007 v tandemu Kozole&Šinkovec, Poslovilna tekma Jure Košir, ŠOU Fest, Rock izziv konceptualna zasnova etc.)

Sodelovanje z glasbenimi ustanovami, založniki, javnimi ustanovami, umetniki različnih scenskih umetnosti z vidika pravnega urejanja razmerij daje Mateji Kozole vpogled v dejanske šume nerazumevanja uporabnikov avtorskih pravic na eni strani in samih avtorjev na drugi strani. Njeno bogato znanje in izkušnje pričajo o nujnosti zavedanja glede osnovnih gradnikov dejavnosti vsakega posameznika, katerega ustvarjalna kreativnost ugleda luč javnosti in je predmet komercialne eksploatacije.

Aktualne novice

04.06.2014
Opravičilo uporabnikom oglasne deske
Thumbnail

Odslej vaše oglase objavljamo ažurno! Portal se je soočil s tehničnimi težavami, ki smo jih odpravili.

Več...
05.04.2012
Odprto pismo g. ministru mag. Žerjavu
Thumbnail

V medijih se pojavlja vedno več namigov, da naj bi bil v ozadju zamenjave direktorja URSIL spor med njim in SAZAS-om.

Več...

Oglasna deska

Če želite:

  • prodati ali kupiti glasbeni instrument
  • poučevati ali se učiti igranja na kakšen instrument
  • sestavljate glasbeno skupino, pa vam manjka vokal, bobnar, basist ...
  • najeti ali oddati prostor za vaje, snemalni studio

Pišite nam in objavili bomo vaš oglas - BREZPLAČNO!

 Oddaj oglas

Prijavite se na e-novice

Želite biti na tekočem z novostmi Združenja SUGU?
Prijavite se na brezplačne e-novice


 

 

 

Postanite član

V članstvo Združenja SUGU vabimo vse dejavne slovenske glasbene ustvarjalce.

Prizadevamo si za širitev in bogatitev slovenske glasbene ustvarjalnosti, zaščito pravic in izboljšanje pogojev delovanja slovenskih avtorjev in izvajalcev, promocijo ter podporo novim glasbenim ustvarjalcem.

Pridružite se nam!

Izjava o varstvu osebnih podatkov | Piškotki | Vse pravice pridržane © 2010 - 2018 SUGU
Kontakt | Prijava | Izvedba: stroka.si